- 4 varkensmignonettes
- 330 ml de koninck tripel d'anvers fles 330ml
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Antwerps stoofpotje met de koninck op tafel.
- Snijd de groenten zeer fijn.
- Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de varkens-sautees of de mignonettes mooi bruin.
- Haal het vlees uit de pan als het bruin is en leg het in een kookpot. Bestrooi het met bloem.
- Blus het braadvet met een scheutje "DE KONINCK" bier. Voeg dit vocht toe aan het vlees in de kookpot, samen met mosterd, tomatenpuree, de fijngesneden groenten, de kruiden en het bouillonblokje.
- Overgiet alles met de rest van het bier tot alles mooi onderstaat. Vul desnoods aan met een beetje water.
- Laat dit alles gedurende ongeveer 2 uur sudderen op een laag vuurtje. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.