Antwerps stoofpotje met de koninck

Antwerps stoofpotje met de koninck

Smulweb imageSmulweb

Antwerps stoofpotje met de koninck, een heerlijk Belgisch gerecht met varkens vlees dat gemarineerd is met Koninck bier. Samen met groenten, mosterd, tomatenpuree, kruiden en bouillonblokje staat het gerecht minstens 2 uur heerlijk te sudderen. Perfect voor een koud najaar!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 varkensmignonettes
  • 330 ml de koninck tripel d'anvers fles 330ml

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Antwerps stoofpotje met de koninck op tafel.

  1. Snijd de groenten zeer fijn.
  2. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de varkens-sautees of de mignonettes mooi bruin.
  3. Haal het vlees uit de pan als het bruin is en leg het in een kookpot. Bestrooi het met bloem.
  4. Blus het braadvet met een scheutje "DE KONINCK" bier. Voeg dit vocht toe aan het vlees in de kookpot, samen met mosterd, tomatenpuree, de fijngesneden groenten, de kruiden en het bouillonblokje.
  5. Overgiet alles met de rest van het bier tot alles mooi onderstaat. Vul desnoods aan met een beetje water.
  6. Laat dit alles gedurende ongeveer 2 uur sudderen op een laag vuurtje. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje