Heerlijke mini saucijzen met oosterse twist oudjaar

Heerlijke mini saucijzen met oosterse twist oudjaar

Smulweb imageSmulweb

Zorg voor een feestelijke start van de laatste avond van het jaar met deze mini saucijzen met oosterse twist. Een perfect hapje om te serveren en klaar binnen 20 minuten. Heerlijk gekruid met een mengsel van ei, bladerdeeg en gehakt. Genieten geblazen!

25 min bereiden

borrel

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el losg

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke mini saucijzen met oosterse twist oudjaar op tafel.

  1. Laat bladerdeeg ontdooien en laat het gehakt op kamertemperatuur komen. Pers knoflook.
  2. Neem een schaal en doe gehakt met ei en geweekt brood erin en voeg alle kruiden, ketjap, sambal en specerijen toe. Kneed dit met je handen goed door elkaar. Er ontstaat nu een mooi luchtig mengsel.
  3. Leg ontdooide plakjes bladerdeeg neer op een plank en vul in het midden rijkelijk met het gekruide gehaktmengsel. Vouw ze dicht en druk ze goed aan. Snijd elke 3 CM doorsnijden zodat er mini hapjes ontstaan. Ga door tot al het gehaktmengsel op is.
  4. Leg nu je mini hapjes op de bakplaat en smeer ze allemaal in met het mengsel van een geklutst ei. Zo worden je mini hapjes mooi goudbruin.
  5. Zet ze in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden en laat ze ongeveer 20 minuten garen tot ze goudbruin zijn en lekker ruiken.
  6. Serveer de mini hapjes vers en geniet ervan met 8 personen. Fijne jaarwisseling!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Vlees Kruiden Sauzen Bladerdeeg