Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Appelmarmelade met amandelen een verrassend lekkere smaak op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte of 175 graden hetelucht.
- Was en droog de appels goed. Verwijder het klokhuis met een appelboor of mesje.
- Verdeel de appels over een bakplaat of groot bakblik (geen springvorm!). Strooi kaneel, kruidnagelpoeder en amandelen eroverheen.
- Bak de appels 30 minuten in de oven en laat ze vervolgens 20 minuten afkoelen op de bakplaat.
- Verwijder voorzichtig de schil van de appels. Weeg 1 kilogram vruchtvlees, sap en amandelen af (restant op een andere manier verwerken of gebruiken).
- Meng het vruchtvlees, sap en amandelen in een grote pan met citroensap en geleisuiker. Breng het geheel aan de kook en kook voor 6 minuten zachtjes door, onder voortdurend roeren.
- Verdeel de appelmarmelade direct over schone jampotjes. Laat de potjes op hun kop afkoelen.
- De appelmarmelade is ongeveer 6 maanden houdbaar.