Appelmarmelade met amandelen een verrassend lekkere smaak

Appelmarmelade met amandelen een verrassend lekkere smaak

Smulweb imageSmulweb

Maak overheerlijke appelmarmelade met kaneel, kruidnagel en amandelen. Perfect voor op brood en het geeft je keuken een heerlijke aroma.

45 min bereiden

ontbijt

20 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Appelmarmelade met amandelen een verrassend lekkere smaak op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte of 175 graden hetelucht.
  2. Was en droog de appels goed. Verwijder het klokhuis met een appelboor of mesje.
  3. Verdeel de appels over een bakplaat of groot bakblik (geen springvorm!). Strooi kaneel, kruidnagelpoeder en amandelen eroverheen.
  4. Bak de appels 30 minuten in de oven en laat ze vervolgens 20 minuten afkoelen op de bakplaat.
  5. Verwijder voorzichtig de schil van de appels. Weeg 1 kilogram vruchtvlees, sap en amandelen af (restant op een andere manier verwerken of gebruiken).
  6. Meng het vruchtvlees, sap en amandelen in een grote pan met citroensap en geleisuiker. Breng het geheel aan de kook en kook voor 6 minuten zachtjes door, onder voortdurend roeren.
  7. Verdeel de appelmarmelade direct over schone jampotjes. Laat de potjes op hun kop afkoelen.
  8. De appelmarmelade is ongeveer 6 maanden houdbaar.
eet smakelijk