Appel amandeltulband met rum en amandelspijs

Appel amandeltulband met rum en amandelspijs

Smulweb imageSmulweb

Een tulband met amandel, appel, en amandelspijs doet het altijd goed bij bezoek. De rum zorgt voor een unieke smaak in de tulband. Garneer de afgekoelde tulband met poedersuiker en serveer!

45 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Appel amandeltulband met rum en amandelspijs op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een kleine tulbandvorm in met boter en bestrooi deze met paneermeel.
  3. Klop de boter schuimig en roer achtereenvolgens de eieren, suiker, vanillesuiker, rumaroma en gemalen amandelen erdoor.
  4. Zeef het bloem en bakpoeder en spatel dit afgewisseld met de rum door het beslag.
  5. Meng het kaneelpoeder en het amandelspijs door de appelstukjes.
  6. Schep de helft van het deeg in de vorm. Verdeel de appelstukjes over het deeg. Bedek deze met de rest van het deeg.
  7. Bak de tulband in het midden van de oven plm. 45 minuten. Prik met een satéprikker in de tulband. Blijft er niets aan hangen dan is de tulband gaar.
  8. Laat de tulband afkoelen.
  9. Bestrooi de afgekoelde tulband met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Appel