Gebakken paddenstoelen in een knoflook-botersaus

Gebakken paddenstoelen in een knoflook-botersaus

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke gebakken paddenstoelen in een fluweelzachte knoflook-botersaus. Gemarineerd met olijfolie en kruiden voor de perfecte smaak. Maak het af met een scheutje citroensap. Serveer in een diepe kom. Ideaal als voorgerecht of bijgerecht.

25 min bereiden

borrel

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gebakken paddenstoelen in een knoflook-botersaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de champignons in een kom met olijfolie, zout en peper.
  3. Leg de champignons op een ingevette bakplaat en plaats ze 15-20 minuten in de oven. Schud ze halverwege even om.
  4. Verwarm intussen de boter in een sauspan op middelhoog vuur tot hij is gesmolten en hazelnootbruin ziet.
  5. Haal de boter van het vuur en verwijder de witte lactose vlokken zodat je geklaarde boter krijgt.
  6. Voeg de knoflook, tijm en citroensap toe.
  7. Dep de champignons droog (als er nog olie op zit van het bakken) en leg ze in een diepe kom.
  8. Giet de knoflookbotersaus erover en breng op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente