Dronken kip marsala met tomaten

Dronken kip marsala met tomaten

Smulweb imageSmulweb

De Dronken kip marsala met tomaten is een gerecht met volle smaken. Kip wordt gemarineerd en gebakken met volledig bedekt bloemmengsel en toegevoegd met de zachte saus van champignon en tomaatjes. Maak het af met verse peterselie en geniet!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Marsala wijn
  • 1.5 g 7 Kruidenpoeder

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Dronken kip marsala met tomaten op tafel.

  1. Verwarm 1 eetlepel boter in een grote sauspan en bak de champignons 8-10 minuten.
  2. Voeg de knoflook en de wijn toe en laat zachtjes pruttelen, roer af en toe door.
  3. Voeg na 15-20 minuten het maïzenapapje, slagroom en zout toe. De saus wordt langzaam dikker.
  4. Sla de kipfilets plat tot 1,5 cm en snijd ze in reepjes.
  5. Meng de bloem, gemengde kruiden, zout en peper in een kom en meng de kip erdoor. Schud totdat de kip overal bedekt is met het bloemmengsel.
  6. Verwarm de resterende boter en olie in een grote koekenpan en bak de kip aan beide kanten goudbruin en gaar.
  7. Voeg de saus en de champignons toe, bedek met de tomaatjes en laat nog pruttelen totdat de tomaatjes zacht zijn geworden.
  8. Bestrooi met verse peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente