- 250 ml Marsala wijn
- 1.5 g 7 Kruidenpoeder
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Dronken kip marsala met tomaten op tafel.
- Verwarm 1 eetlepel boter in een grote sauspan en bak de champignons 8-10 minuten.
- Voeg de knoflook en de wijn toe en laat zachtjes pruttelen, roer af en toe door.
- Voeg na 15-20 minuten het maïzenapapje, slagroom en zout toe. De saus wordt langzaam dikker.
- Sla de kipfilets plat tot 1,5 cm en snijd ze in reepjes.
- Meng de bloem, gemengde kruiden, zout en peper in een kom en meng de kip erdoor. Schud totdat de kip overal bedekt is met het bloemmengsel.
- Verwarm de resterende boter en olie in een grote koekenpan en bak de kip aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Voeg de saus en de champignons toe, bedek met de tomaatjes en laat nog pruttelen totdat de tomaatjes zacht zijn geworden.
- Bestrooi met verse peterselie.