Kip madeira

Kip madeira

Smulweb imageSmulweb

De klassieke kip madeira waar iedereen dol op is. Een boterachtige champignonsaus met knoflook, Madeira en kippenbouillon. Een echte smaakmaker die in 30 minuten klaar is. Serveer met aardappelpuree en groente naar keuze en geniet!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Kip madeira op tafel.

  1. Bestrooi de kip met zout en peper.
  2. Bak de kip in een pan in 2 eetlepels hete olie ca. 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
  3. Bak ze langer als ze nog niet gaar zijn, haal uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de resterende olie toe aan de pan en bak de paddenstoelen ca. 8 minuten.
  5. Bestrooi met zout en peper.
  6. Voeg de knoflook, Madeira en kippenbouillon toe en roer door elkaar.
  7. Temper het vuur en laat nog 15 minuten doorkoken tot de saus dikker wordt en reduceert.
  8. Voeg de boter toe en roer door, dit geeft de saus een mooie glanzende kleur.
  9. Voeg de kip toe en warm nog 5 minuten door.
  10. Garneer met de peterselie en serveer met aardappelpuree en groente naar keuze.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte