Ovenschotel szegediner goulash met rundvlees en aardappelpuree a la petra

Ovenschotel szegediner goulash met rundvlees en aardappelpuree a la petra

Smulweb imageSmulweb

Deze ovenschotel met Szegediner goulash, rundvlees en aardappelpuree zal je zeker bekoren. Gekruid met paprikapoeder, laurierblad en jeneverbes, zweeft een heerlijk aroma door de keuken. Na het sudderen van het vlees, wordt het gerecht bedekt met de puree voor een goudbruine finishing touch. Zet de schotel in de oven en geniet!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Ovenschotel szegediner goulash met rundvlees en aardappelpuree a la petra op tafel.

  1. Verhit de olie in de braadpan. Bak hierin de spekreepjes bruin en haal ze uit de pan. Bak in het overgebleven vet het vlees rondom bruin. Kruid het vlees met peper en zout. Voeg de uien en de knoflook toe en bak deze even mee. Doe de spekreepjes weer terug in de pan.
  2. Pureer de tomaten samen met de gegrilde paprika met de staafmixer. Voeg dit bij het vlees in de pan, samen met een kopje water of bouillon (van tablet). Breng alles aan de kook en laat op een lage warmtebron plm. 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees goed gaar is.
  3. Snijd ondertussen de zuurkool wat fijner. Voeg na plm. 1 ½ uur de zuurkool, appel, paprikapoeder, jeneverbessen, laurierblad en tijm bij het vlees.
  4. Bind de goulash met maïzena als er teveel vocht is ontstaan.
  5. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen goed droog stomen op een lage warmtebron. Giet de melk erbij en verwarm dit samen met de aardappelen. Voeg de boter toe. Stamp de aardappelen met de aardappelstamper en voeg het ei toe. Roer de puree goed door en maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte of 180 graden hete-lucht.
  7. Doe de goulash in een ovenschotel en bedek met de aardappelpuree. Strooi paneermeel over de puree en verdeel wat klontjes boter over de paneermeel.
  8. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak tot de puree een goudbruine kleur heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Stoofpotje Vlees Aardappelpuree