Spaghetti met serranoham en courgettelinten

Spaghetti met serranoham en courgettelinten

Smulweb imageSmulweb

Gooi het over een andere boeg en kies niet voor de standaard pasta met rode saus, maar voor deze overheerlijke spaghetti met serranoham en courgettelinten. De mini-trostomaten komen uit de oven en zijn besprenkeld met zwarte balsamicoazijn, een echt smaakfeest. Buon Appetito!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spaghetti met serranoham en courgettelinten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.
  2. Leg de mini-trostomaten, aan de tros, in een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak de trostomaten 15 minuten in de oven.
  3. Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 9 - 10 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.
  4. Snipper ondertussen de sjalot. Schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne, lange linten. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Snijd of scheur ondertussen de serranoham in stukjes.
  5. Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette en oregano toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur.
  6. Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe aan de wok of hapjespan. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
  7. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de serranoham toe.
  8. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige serranoham en oude kaas. Besprenkel naar smaak met de overige extra vierge olijfolie en serveer met de mini-trostomaten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Vlees