- 1 Avocado
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Springrolls met mangodip voor in je lunchbox op tafel.
- Doe alle ingrediënten voor de dipsaus, behalve de basilicum en koriander, in een blender en blend tot een gladde massa. Voeg de basilicum en koriander toe en pulse tot het grof gehakt is. Giet de dipsaus in een kom, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
- Knijp wat limoensap over de plakjes avocado. Plaats alle groenten en kruiden in een assemblagelijn, zodat ze klaarliggen om in de rijstvellen te rollen.
- Vul een ondiepe schaal met warm water. Week de rijstvellen een voor een, gedurende 5 tot 10 seconden in het water. Leg het vel daarna op een snijplank en leg de ingrediënten op het vel in een stapeltje voor je. Rol het vel een keer over de vulling, vouw vervolgens de linker- en rechterkant van het vel naar binnen en rol het verder op. Maak zo alle rolletjes.
- Serveer de loempia's met de mangodipsaus en, indien gewenst, gehakte pinda's.