Moo goo gai pan

Moo goo gai pan

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken: Moo goo gai pan! Een mix van knapperige groenten en malse kip in een smaakvolle saus. Geserveerd met witte rijst, dit gerecht is een must-try voor de fans van de Aziatische keuken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Sugarsnaps
  • 540 g Waterkastanje
  • 227 g Bamboe scheuten
  • 175 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Moo goo gai pan op tafel.

  1. Meng in een kom het eiwit met 1 eetlepel maizena.
  2. Voeg de kip toe en meng goed door elkaar, zet 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwijder zo veel mogelijk vocht van de kip.
  4. Verwarm de olie in een pan en voeg de wortel met 1 eetlepel water toe.
  5. Kook 2-3 minuten, al roerend. Voeg de champignons toe en bak 3-4 minuten mee.
  6. Voeg de sugar snaps toe en bak 1-2 minuten mee tot ze zacht zijn.
  7. Voeg de waterkastanjes en de bamboescheuten toe en breng op smaak met zout en peper.
  8. Haal alles uit de pan en leg op een bord. Zet apart.
  9. Maak de pan schoon met een keukenpapiertje en verwarm 2 theelepels olie op middelhoog vuur.
  10. Bak de kip 3-4 minuten en breng op smaak met zout en peper.
  11. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 30 seconden mee.
  12. Meng in een kleine kom de kippenbouillon, suiker, sojasaus en sesamolie en roer er 1 eetlepel + 1 theelepel maizena door.
  13. Doe de groenten terug in de pan, verwarm en schenk de saus erover.
  14. Zet het vuur hoog zodat de saus gaat koken en kook ca. 1 minuut tot de saus wat dikker wordt.
  15. Serveer direct met witte rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte