- 200 g Sugarsnaps
- 540 g Waterkastanje
- 227 g Bamboe scheuten
- 175 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Moo goo gai pan op tafel.
- Meng in een kom het eiwit met 1 eetlepel maizena.
- Voeg de kip toe en meng goed door elkaar, zet 30 minuten in de koelkast.
- Verwijder zo veel mogelijk vocht van de kip.
- Verwarm de olie in een pan en voeg de wortel met 1 eetlepel water toe.
- Kook 2-3 minuten, al roerend. Voeg de champignons toe en bak 3-4 minuten mee.
- Voeg de sugar snaps toe en bak 1-2 minuten mee tot ze zacht zijn.
- Voeg de waterkastanjes en de bamboescheuten toe en breng op smaak met zout en peper.
- Haal alles uit de pan en leg op een bord. Zet apart.
- Maak de pan schoon met een keukenpapiertje en verwarm 2 theelepels olie op middelhoog vuur.
- Bak de kip 3-4 minuten en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de knoflook en de gember toe en bak 30 seconden mee.
- Meng in een kleine kom de kippenbouillon, suiker, sojasaus en sesamolie en roer er 1 eetlepel + 1 theelepel maizena door.
- Doe de groenten terug in de pan, verwarm en schenk de saus erover.
- Zet het vuur hoog zodat de saus gaat koken en kook ca. 1 minuut tot de saus wat dikker wordt.
- Serveer direct met witte rijst.