Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Stevig gevulde bruine bonen soep op tafel.
- Zet de soeppan op een laag vuurtje en doe er een flinke scheut olijfolie in. Voeg vervolgens de gesnipperde ui, spekjes en gesneden winterpeen toe. Laat dit ongeveer 8 minuten op een laag vuurtje bakken en roer regelmatig door.
- Snijd ondertussen de paprika en prei. Spoel de prei goed uit en spoel de 2 potten bruine bonen in een vergiet goed af. Voeg de sperziebonen, knoflook, paprika en prei toe aan de ui/spekjes/winterpeen en laat even mee bakken.
- Voeg de tomatensoep basis toe en daarna 3 potten water. Voeg daarna het gehakt toe en trek het met de handen uit elkaar. Laat het geheel ongeveer 10 minuten op een laag pitje koken en voeg daarna de in plakken gesneden rookworst toe.
- Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken of, als je van een pittige soep houdt, tabasco.