Parmentier van zoete aardappel met zalm en witlof

Parmentier van zoete aardappel met zalm en witlof

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke parmentier van zoete aardappel met zalm en witlof uit de oven. Zalmfilet, witlof en pesto boven op een laagje zoete aardappelpuree. Zo lekker!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Parmentier van zoete aardappel met zalm en witlof op tafel.

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken. Verwijder de harde kern uit het witloof en snijd de blaadjes in stukken.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de zoete aardappelen 20 minuten in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
  3. Smelt intussen de boter in een grote pan en stoof het witloof 6 minuten. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Snijd elke zalmfilet in de lengte in 2. Doe het witloof in een ovenschaal en verdeel er de zoeteaardappelpuree over. Leg er de stukken zalm op (laat er telkens een beetje plaats tussen) en druk lichtjes in de puree. Kruid de zalm met zwarte peper en zout. Verdeel wat pesto over de zalm en zet ±20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal uit de oven en verdeel er de rucola over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool Zoete aardappelen