Aziatische gemarineerde rundvleesreepjes met prei en champignons

Aziatische gemarineerde rundvleesreepjes met prei en champignons

Smulweb imageSmulweb

Gemarineerde rundvleesreepjes met prei en champignons in Aziatische stijl. Marineer het rundvlees een uur in een heerlijke marinade van knoflook, sojasaus, citroensap, citroenrasp en sesamolie. Roerbak vervolgens het vlees in gedeelten met prei en champignons en voeg de marinade toe tot het geheel suddert. Top af met geroosterde sesamzaadjes en selderijgroen. Een verrukkelijk gerecht, binnen een handomdraai op tafel!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Aziatische gemarineerde rundvleesreepjes met prei en champignons op tafel.

  1. Roer een marinade van de knoflook, sojasaus, citroensap en citroenrasp en de sesamolie.
  2. Laat het vlees hierin 1 uur marineren.
  3. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  4. Laat het vlees na 1 uur marineren heel goed uitlekken in een zeef. Bewaar de marinade.
  5. Droog het vlees met een stuk keukenpapier.
  6. Verhit de olie in de wok en roerbak het vlees in gedeelten hierin plm. 2 minuten.
  7. Roerbak de prei en de champignons 2 minuten mee.
  8. Voeg de marinade toe en laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen.
  9. Voeg op het laatst de geroosterde sesamzaadjes en het gehakte selderijgroen toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Prei Paddenstoelen Champignons