Geroosterde boterhammetjes met een lekkere romige champignonragout

Geroosterde boterhammetjes met een lekkere romige champignonragout

Smulweb imageSmulweb

Een romige champignonragout die perfect past op een geroosterd broodje. Champignons met sjalot en een vleugje cognac. Gegarandeerd heerlijk!

10 min bereiden

lunch/brunch gerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Champignon Roerbakmix
  • 30 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Geroosterde boterhammetjes met een lekkere romige champignonragout op tafel.

  1. Rooster de boterhammen in een broodrooster, op of onder de grill.
  2. Verhit de boter in een koekenpan.
  3. Bak hierin de champignons al omscheppend plm. 3 minuten.
  4. Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak even mee.
  5. Strooi de bloem over de champignons. Roer alles goed door en laat de bloem plm. 1 minuut mee garen met de champignons.
  6. Roer de slagroom door de champignons. Laat een beetje inkoken.
  7. Voeg nu de cognac of de vieux toe.
  8. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus.
  9. Beleg de nog warme geroosterde boterhammen met de champignonragout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen