Een eitje uit de oven

Een eitje uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een eitje uit de oven is een lekker en eenvoudig te maken ontbijt of brunch gerecht. De eieren worden gebakken in kleine ovenbestendige potjes met room, peterselie en kruiden. Lekker voor bij de brunch met reepjes brood (soldaatjes) om in de eierdooiers te dippen.

15 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Een eitje uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snipper de peterselieblaadjes fijn.
  3. Breek de eieren in 4 kleine ovenbestendige potjes (zorg ervoor dat het eigeel heel blijft).
  4. Verdeel de lichte room over de eieren. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Zet de potjes in een ovenschaal en giet water in de schaal tot halverwege de potjes. Zet de ovenschaal 16 à 18 minuten in de voorverwarmde oven tot de eiwitten gestold zijn en de eigelen nog lopend zijn.
  6. Bestrooi de eieren met de fijngesnipperde peterselie en serveer met reepjes brood (soldaatjes).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ontbijt