Witlofsoep met spekjes en verse roomkaas

Witlofsoep met spekjes en verse roomkaas

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke soep van witlof met spekjes en verse roomkaas. Na het pureren van de soep wordt er smeuïge roomkaas en kookroom toegevoegd en op smaak gebracht met peper. Serveer met brood om helemaal van te genieten.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Witlofsoep met spekjes en verse roomkaas op tafel.

  1. Bak in een (soep)pan de spekreepjes knapperig uit. Schep ze uit de pan.
  2. Fruit in het bakvet de ui gedurende 4 minuten. Schep de witlof erdoor en bak 2 minuten mee.
  3. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de roomkaas en kookroom toe. Laat de roomkaas, op een laag vuur, al roerend smelten. Breng op smaak met peper.
  5. Schep de soep in 4 kommen en verdeel de spekjes erover. Bestrooi eventueel met peper. Serveer met het brood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep