Pompoen (bijgerecht)

Pompoen (bijgerecht)

Smulweb imageSmulweb

Een bijgerecht met pompoen dat heerlijk zacht wordt door het stoven. Voeg na enkele minuten water toe en breng met knoflook en komijn op smaak. Eenvoudig te bereiden en vol van smaak.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pompoen (bijgerecht) op tafel.

  1. Schil de pompoen en verwijder de zaden.
  2. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 3x3x3 cm.
  3. Snijd de knoflook fijn.
  4. Verhit 2-3 eetlepels olie in een pan met deksel en bak de knoflook halfgaar.
  5. Voeg de pompoen toe en meng alles goed.
  6. Voeg na 1 minuut 100 ml water toe en doe de deksel op de pan.
  7. Kook gedurende 25-30 minuten totdat de pompoen helemaal zacht is. Roer af en toe en voeg indien nodig wat water toe.
  8. Prak eventueel grote stukken pompoen fijn.
  9. Voeg ruim 5 minuten voor het einde van de kooktijd de komijnpoeder toe en meng het goed door. Breng op smaak met zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Pompoen