Krokante filodeegtaart met kip tomaat feta

Krokante filodeegtaart met kip tomaat feta

Smulweb imageSmulweb

Deze krokante filodeegtaart met kip, tomaat en feta is hartstikke lekker! Lekker kruidig met onder andere paprika, champignons, uienpoeder en paprikapoeder. Heerlijk afgemaakt met smaakvolle peterselie en zongedroogde tomaatjes. Serveer met tzatziki voor een extra frisse smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Filodeeg plakken

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Krokante filodeegtaart met kip tomaat feta op tafel.

  1. Snijd de paprika's in dunne reepjes en de ui in smalle halve ringen.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan en doe hier de paprika's, de champignons en de ui in. Bak dit voor ongeveer 5 minuutjes op hoog vuur en blijf goed roeren.
  3. Haal het mengsel uit de pan en doe hier het kipgehakt in. Pers de knoflook erbovenuit, voeg het uienpoeder en paprikapoeder toe. Roer dit goed door en bak het ook weer voor 5 minuutjes.
  4. Verwijder het overtollige vocht van de paprika, uien en champignons en voeg het toe aan het kipgehakt. Breng het op smaak met wat zout en flink wat peper.
  5. Hak de platte peterselie fijn en snijd de zongedroogde tomaatjes in smalle reepjes. Voeg de tomaatjes en platte peterselie samen met de eieren toe aan het kip-groente mengsel.
  6. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Vet een doorsnee springvorm in met wat olijfolie. Leg hier een vel filodeeg in en smeer het licht in met wat olijfolie. Leg hier weer een vel filodeeg in en herhaal dit vier keer, steeds in tegenovergestelde richting om de filodeeg gelijkmatig te verdelen.
  7. Vul de springvorm met de helft van de vulling, verkruimel hier de feta overheen en maak het af met de tweede helft van de vulling.
  8. Leg hier nu weer een vel filodeeg op, smeer het in, en herhaal dit weer voor vier keer. Rol nu al het overhangende filodeeg rondom naar binnen toe. Smeer er nog het laatste beetje olijfolie overheen en maak het af met het sesamzaad.
  9. Snijd de taart nu oppervlakkig in 8 punten. Zet de taart voor 50 minuten in de oven. Snijd daarna de randjes los en verwijder de rand van de springvorm. Zet hem nog 5 minuutjes terug in de oven.
  10. Laat de taart vervolgens voor ongeveer een kwartiertje afkoelen en snijd hem dan in punten. Serveer met tzatziki.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte