Zoetzure Surinaamse komkommer

Zoetzure Surinaamse komkommer

Smulweb imageSmulweb

Dit recept voor zoetzure Surinaamse komkommer zorgt voor een fijne balans in ieder Surinaams gerecht. Het kost je weinig moeite, maar neem wel even de tijd om de smaken in te laten trekken.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water
  • 2 Madame Jeanette Peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zoetzure Surinaamse komkommer op tafel.

  1. Was de komkommer en schil de komkommer rondom in een aantal banen, zodat er een gestreept patroon ontstaat. Snijd vervolgens de komkommer in de lengte in vieren en haal het grootste deel van de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in schuine plakjes.
  2. Was de peper en verwijder eventueel de zaadlijsten. Neem een grote kom en meng daar de azijn en het water in. Voeg de suiker en het zout toe en roer tot de suiker is opgelost. Proef het azijnmengsel en voeg eventueel nog wat water of azijn toe.
  3. Giet de helft van het azijnmengsel nu in een schone weckpot en voeg de komkommer samen met de peper, piment en kruidnagel toe. Roer goed door en giet dan de rest van het azijnmengsel erbij zodat de komkommers goed onder staan.
  4. Laat de zoetzure Surinaamse komkommer minimaal 1 dag intrekken.
eet smakelijk