Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Mmmm pittige antilliaanse gehaktballen in saus op tafel.
- Pureer de sereh, knoflook, ui, gember, tomaat, paprika en een half bosje selderij fijn in een keukenmachine.
- Doe het gehakt in een kom en meng de helft van de gepureerde producten erdoorheen. Voeg er 1 ei, de komijnpoeder en de korianderpoeder aan toe. Kneed dit goed door elkaar.
- Voeg vervolgens ongeveer 4 eetlepels paneermeel toe en draai er balletjes van.
- Bak de balletjes in een koekenpan rondom goudbruin op hoog vuur. Draai het vuur zacht en voeg het overgebleven gepureerde mengsel toe aan de pan samen met wat water.
- Doe de deksel op de pan en laat dit ongeveer 15 tot 20 minuten garen.
- Proef even en breng de saus eventueel nog hoger op smaak met wat zout of een klein beetje rundvleesbouillon poeder.
- Eet smakelijk.