Bami met kippendijfilet

Bami met kippendijfilet

Smulweb imageSmulweb

Een Oosters gerecht dat je zelf thuis kan maken. Gemarineerde kipreepjes in sojasaus, knoflook, rode peper, met wortel, ui, mini paksoi en taugé. Geserveerd met noodles en bijgeleverde kruidenmix en gebakken uitjes. Voor extra lekker kun je nog een spiegelei bakken en deze toevoegen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Bami met kippendijfilet op tafel.

  1. Meng de kipreepjes met de sojasaus, knoflook en de rode peper en laat enige tijd marineren.
  2. Snijd ondertussen de wortel in reepjes, de rode ui in grove stukken en halveer de minipaksoi.
  3. Verwarm op een laag vuur (anders verbrandt de sojasaus) 4 eetlepels olijfolie en bak de kipreepjes langzaam met de marinade tot ze gaar zijn.
  4. Voeg de wortel en ui toe en bak 2 minuten mee onder af en toe roeren.
  5. Voeg als laatste de paksoi en taugé toe en bak een minuutje mee.
  6. Volg de aanwijzingen op de verpakking van de noodles om deze te bereiden en giet af zodra ze klaar zijn.
  7. Verdeel de bami over 4 kommen en voeg de bijgeleverde kruidenmix en olie toe, meng goed!
  8. Schep de kip en groenten over de bami en strooi er gebakken uitjes, lente-ui en rode peper over voor het opdienen zodat ze lekker knapperig blijven.
  9. Bak eventueel nog een spiegelei en serveer deze naast de bami.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Gevogelte Bami