Boerenkool in een jasje

Boerenkool in een jasje

Smulweb imageSmulweb

Boerenkool in een jasje, een verrassend recept! Heerlijke boerenkool in combinatie met aardappelen, spek en worsten, omhuld met bladerdeeg. Een unieke smaaksensatie. Bereidingswijze op jumbo.com/recepten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Boerenkool

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Boerenkool in een jasje op tafel.

  1. Kook de aardappels gaar en stamp ze fijn met melk.
  2. Verwarm een wok op het vuur en bak hierin het spek en de knoflook. Voeg paprikapoeder en boerenkool toe en wok vijf minuten.
  3. Stamp de boerenkool door de aardappels.
  4. Bedek een ingevet bakblik met het bladerdeeg (houd twee plakken over voor de bovenkant).
  5. Schep de helft van de boerenkool in het blik en leg de worsten in het midden. Dek af met de rest van de stamppot. Vouw het deeg naar binnen en dek af met de laatste twee plakken.
  6. Bestrijk met losgeklopt ei en zet het geheel 30-40 minuten in een oven van 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Boerenkool