Aardappel kwartjes in pittige marinade

Aardappel kwartjes in pittige marinade

Smulweb imageSmulweb

Deze smaakvolle aardappel kwartjes hebben de perfecte balans tussen een pittige marinade en zachte aardappelen. Laat de aardappelkwartjes minimaal 2 uur marineren voor de beste smaak en bak ze goudbruin in de oven. Perfect voor het hele gezin!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Jumbo Tijm
  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Aardappel kwartjes in pittige marinade op tafel.

  1. Neem de benodigde aardappelen en was ze grondig in water.
  2. Snijd de aardappelen met schil in kwartjes en kook ze gedurende 10-15 minuten.
  3. Laat de aardappelkwartjes schrikken in koud water.
  4. Neem een ovenschaal en voeg de oliën, kruiden en ketjap manis toe. Meng alles goed.
  5. Pers de teentjes knoflook en doe deze ook in de marinade.
  6. Doe de aardappelkwartjes in de marinade en meng alles goed tot de kleur van de marinade goed ingetrokken is.
  7. Bedek de ovenschaal en zet deze gedurende 2 uur of langer in de koelkast.
  8. Roer alles regelmatig om voor een goede smaak.
  9. Plaats de aardappelen als laatste gedurende 20-30 minuten in de oven op 200 graden Celsius.
eet smakelijk