Mexicaanse gehaktschotel met rijst

Mexicaanse gehaktschotel met rijst

Smulweb imageSmulweb

Deze Mexicaanse gehaktschotel met rijst en tortilla wrap is een heerlijke en eenvoudige maaltijd voor het hele gezin! Gehakt, paprika's, mais en kruiden maken het geheel lekker pittig en aromatisch. Serveren met rijst en een wrapsaus.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mexicaanse gehaktschotel met rijst op tafel.

  1. Maak de uien en de knoflook schoon en snijd ze fijn.
  2. Was de paprika's, maak ze schoon en snijd de paprika's in kleine blokjes.
  3. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de uien en de knoflook enkele minuten.
  4. Voeg het gehakt toe en prak het fijn met een vork.
  5. Breng op smaak met sambal oelek of chilisaus, peper en zout.
  6. Laat de mais in een zeef uitlekken.
  7. Voeg de mais, tomatenpuree en de paprika's bij het gehakt en laat het geheel nog 5 tot 10 minuten gaar worden.
  8. Kook de rijst in gezouten water gaar. Tip: gebruik bouillonblokjes om de rijst extra smaak te geven.
  9. Serveer de Mexicaanse gehaktschotel samen met de rijst en eventueel in een tortillawrap. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst