- 6 g Tijm vers
- 225 g Filodeeg plakken
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Arni choriatiko (grieks lamsvlees van het platteland) op tafel.
- Snijd de lamsbout in stukken, schil de aardappels en snijd ze in grote dobbelstenen, maak de paprika en ui schoon en snijd in grove stukken, halveer de tomaten. Pel de knoflook en snij de tenen doormidden.
- Bak het vlees rondom bruin. Bak daarna de aardappels, paprika, uien, tomaten en knoflook.
- Spreid het deeg of papier (folie) uit en verdeel hierover alle ingrediënten als volgt (zie foto's).
- Begin met een scheutje olijfolie en de knoflook, leg daarop het vlees, rondom de paprika en ui, bestrooi met oregano en peper/zout, leg de tomaat erop en verdeel (of verkruimel) de feta erover. Schik een takje tijm ertussen en vouw dan de pakketjes dicht.
- Leg de pakketjes op een bakplaat. Als je filo of bladerdeeg gebruikt, giet je er nog wat olijfolie overheen.
- Zet de pakketjes ongeveer 60 minuten in de onderste helft van de oven op 180 graden.