Goed gevulde pindasoep

Goed gevulde pindasoep

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke gevulde pindasoep met kip, wokgroenten, kokosmelk, en pindakaas. Breng de soep op smaak met vissaus en ketjap en garneer met taugé, gehakte pinda's, koriander en een partje limoen.

25 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Sereh / Citroengras
  • 15 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Goed gevulde pindasoep op tafel.

  1. Bak de gehakte knoflook, peper en de gesnipperde ui en de fijngesneden prei in een beetje olie.
  2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg deze toe, schep alles goed door elkaar.
  3. Voeg eerst de wokgroenten toe, en schep alles goed door elkaar, doe er dan eerst de bouillon en dan de kokosmelk, pindakaas en citroengras bij.
  4. Breng het geheel aan de kook en temper het vuur want de groenten moeten niet te gaar worden.
  5. Breng op smaak met vissaus en ketjap en voeg eventueel nog wat (hete) bouillon toe.
  6. Proef of de smaak en de groenten goed zijn.
  7. Garneer met taugé, gehakte pinda's, koriander en een partje limoen. (Of je doet dit door de soep vlak voor je deze op tafel zet)
  8. Als je deze soep als maaltijdsoep wilt serveren is het ook lekker om nog wat noedels toe te voegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Pindasoep