De bekende maar onbeminde scheermessen

De bekende maar onbeminde scheermessen

Smulweb imageSmulweb

De bekende maar onbeminde scheermessen zijn een ware delicatesse als je ze op de juiste wijze bereidt. Zet de scheermessen met een scheutje witte wijn in een gesloten pan op een hoog vuur tot de schelpen zijn geopend. Serveer met blokjes wortel en zeekraal. Enjoy!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Scheermessen Vers Panklaar

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke De bekende maar onbeminde scheermessen op tafel.

  1. Zet de scheermessen met een scheutje witte wijn in een gesloten pan op een hoog vuur tot de schelpen zijn geopend. Dat is secondewerk en duurt hooguit een minuut.
  2. Blus af met de rest van de witte wijn. Schep de scheermessen uit de pan.
  3. Houd ze even onder koud stromend water. Haal het vlees uit de schelpen.
  4. Verwijder het maagzakje met aanhangsels. Spoel het schelpvlees zo nodig even schoon.
  5. Laat het kookvocht met een laurierblad en zes gekneusde peperkorrels en een snufje zout tot ongeveer de helft inkoken en zeef het.
  6. Kook de blokjes wortel beetgaar in kokend water.
  7. Voeg op het laatst de zeekraal toe en giet de groenten onmiddellijk af.
  8. Houd ze even onder koud stromend water.
  9. Bak het spek krokant. Haal het spek uit de pan en blus de pan af met een eetlepel bakolie.
  10. Fruit de sjalotsnippers daarin glazig, laat tegen het eind de knoflooksnippers en peperringetjes meefruiten.
  11. Giet het ingekookte vocht erbij en laat de stukjes schelpvlees, zeekraal en wortel kort meeverwarmen, maar zeker niet koken.
  12. Leg op elk bord twee dubbele, opengevouwen scheermessen.
  13. Verdeel het schelpvlees en de groenten erover en besprenkel ze met wat olijfolie.
  14. Bestrooi met het verkruimelde spek.
eet smakelijk