Frittata met asperges en gerookte zalm

Frittata met asperges en gerookte zalm

Smulweb imageSmulweb

Frittata met asperges en gerookte zalm, heerlijk als brunchgerecht. Een feestelijk gerecht door de gerookte zalm. Maak de frittata extra smaakvol met tijm, peterselie, en bieslook.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Frittata met asperges en gerookte zalm op tafel.

  1. Laat de zalm op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer twee centimeter.
  3. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  4. Klop de eieren los met een scheutje water en wat peper, zout en de helft van de peterselie.
  5. Verhit de olie in een grote koekenpan. Doe de aspergestukjes in de pan en voeg het eimengsel toe.
  6. Laat op laag vuur de frittata langzaam gaar worden.
  7. Til af en toe de frittata met een spatel iets omhoog en laat er nog niet gestolde eieren onder lopen.
  8. Keer de frittata met behulp van een deksel of een bord.
  9. Alternatief: bedek de pan met een deksel tot de bovenkant van de frittata is gestold. Of grill kort onder een hete grill, bij gebruik van een pan met een vuurvast of een afneembaar handvat.
  10. Leg op het laatst de reepjes gerookte zalm op de frittata.
  11. Laat deze niet of tenminste niet helemaal gaar worden.
  12. Bestrooi met de rest van de peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Asperges met zalm