Falafel met stoofpotje van aubergine en kikkererwten

Falafel met stoofpotje van aubergine en kikkererwten

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke falafel met stoofpotje van aubergine en kikkererwten! De aubergineblokjes en bron van vezels kikkererwten worden op smaak gebracht met diverse kruiden en geven dit gerecht een volle en unieke smaak. Serveer deze met knapperige falafelballetjes en yoghurtsausje. Bon appétit!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Falafel met stoofpotje van aubergine en kikkererwten op tafel.

  1. Snipper de ui en het knoflook fijn en snijd de selder in kleine blokjes. Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels. Snipper de steeltjes van de koriander en platte peterselie fijn, en de blaadjes grof.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en de selderblokjes glazig.
  3. Voeg de gehakte peterselie- en koriandersteeltjes, de cayennepeper, de komijnzaadjes en de geplette korianderbolletjes toe en roerbak enkele minuten.
  4. Voeg de aubergineblokjes, de tomatenstukjes en 3 dl water toe. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur. Voeg 5 minuten voor het einde van de gaartijd de uitgelekte kikkererwten toe.
  5. Kruid ondertussen de yoghurt met zwarte peper en zout. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en meng er de helft van de grofgehakte peterselie- en korianderblaadjes onder.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren falafelballetjes 5 à 10 minuten goudbruin.
  7. Kruid het stoofpotje naar smaak met zwarte peper en zout en werk af met de rest van de groene kruiden.
  8. Serveer de falafelballetjes met het stoofpotje en het yoghurtsausje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vegetarisch Stoofpotje Aubergine Kikkererwt