Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Falafel met stoofpotje van aubergine en kikkererwten op tafel.
- Snipper de ui en het knoflook fijn en snijd de selder in kleine blokjes. Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels. Snipper de steeltjes van de koriander en platte peterselie fijn, en de blaadjes grof.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en de selderblokjes glazig.
- Voeg de gehakte peterselie- en koriandersteeltjes, de cayennepeper, de komijnzaadjes en de geplette korianderbolletjes toe en roerbak enkele minuten.
- Voeg de aubergineblokjes, de tomatenstukjes en 3 dl water toe. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur. Voeg 5 minuten voor het einde van de gaartijd de uitgelekte kikkererwten toe.
- Kruid ondertussen de yoghurt met zwarte peper en zout. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en meng er de helft van de grofgehakte peterselie- en korianderblaadjes onder.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren falafelballetjes 5 à 10 minuten goudbruin.
- Kruid het stoofpotje naar smaak met zwarte peper en zout en werk af met de rest van de groene kruiden.
- Serveer de falafelballetjes met het stoofpotje en het yoghurtsausje.