Monchou taart

Monchou taart

Smulweb imageSmulweb

Deze monchou taart is een perfect dessert voor elk moment! Een heerlijke bodem gemaakt van dadels, noten en andere ingrediënten, belegd met een romige topping van monchou en mascarpone. Voor extra zoetheid voeg een laagje jam naar keuze toe.

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 tl Cream Of Tartar
  • 1 tl Speculaaskruiden
  • 5 el Agavesiroop

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Monchou taart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Hak de dadels in een hakmolen zo fijn mogelijk tot bijna een pasta. Maal de noten ook met een hakmolen fijn en doe ze in een grote kom. Doe de rest van de bodemingrediënten in dezelfde kom en kneed alles tot een smeuïge massa.
  3. Doe het mengsel in een taartbakvorm van 28 cm en verspreid het gelijkmatig over de bodem en druk het goed aan. Zet het in de oven gedurende 20 minuten.
  4. Als de bodem klaar is, laat hem dan afkoelen en maak ondertussen de monchou-topping.
  5. Klop de slagroom op met slagroomfix, kokossuiker en vanillepoeder tot het lekker stevig is.
  6. Klop de monchou, mascarpone en agavesiroop erdoorheen.
  7. Schep het monchou-mengsel op de taartbodem en strijk het glad.
  8. Strijk tot slot een laagje jam naar keuze erbovenop voordat je serveert.
  9. Geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart