- 1 tl Cream Of Tartar
- 1 tl Speculaaskruiden
- 5 el Agavesiroop
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Monchou taart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Hak de dadels in een hakmolen zo fijn mogelijk tot bijna een pasta. Maal de noten ook met een hakmolen fijn en doe ze in een grote kom. Doe de rest van de bodemingrediënten in dezelfde kom en kneed alles tot een smeuïge massa.
- Doe het mengsel in een taartbakvorm van 28 cm en verspreid het gelijkmatig over de bodem en druk het goed aan. Zet het in de oven gedurende 20 minuten.
- Als de bodem klaar is, laat hem dan afkoelen en maak ondertussen de monchou-topping.
- Klop de slagroom op met slagroomfix, kokossuiker en vanillepoeder tot het lekker stevig is.
- Klop de monchou, mascarpone en agavesiroop erdoorheen.
- Schep het monchou-mengsel op de taartbodem en strijk het glad.
- Strijk tot slot een laagje jam naar keuze erbovenop voordat je serveert.
- Geniet ervan!