Rundvleescurry madras uit de slowcooker

Rundvleescurry madras uit de slowcooker

Smulweb imageSmulweb

Met de slowcooker maak je deze heerlijke rundvleescurry madras. Runderlappen worden gecombineerd met laurierblaadjes, kokosmelk, rode currypasta en kaneelstokje en dan 10-12 uur langzaam gesudderd. Voeg bruine suiker, limoensap, vissaus en koriander toe voor extra smaak en serveer met rijst of naanbrood.

120 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 takjes Koriander (takje)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rundvleescurry madras uit de slowcooker op tafel.

  1. Snijd 1 kg runderlappen in dobbelstenen en doe ze samen met 4 laurierblaadjes, 600 ml kokosmelk, kokoscreme, 1 kaneelstokje, 1 bakje rode currypasta en 4 el donkerbruine basterdsuiker in de slowcooker. Roer alles goed door elkaar.
  2. Laat het gerecht 10-12 uur sudderen in de slowcooker. (Of zet de slowcooker op de high stand.)
  3. Doe alles over in een pan en laat het wat inkoken. Bind de saus eventueel aan met 2 volle eetlepels maïzena gemengd met wat water.
  4. Verwijder de laurierbladen en kaneelstokje. Roer 2 el bruine basterdsuiker, 200 ml kokosmelk, 4 el limoensap en 6 el vissaus door de saus.
  5. Voeg de fijngehakte/geknipte koriander toe en warm alles nog 5 minuutjes door.
  6. Serveer de rundvleescurry met naanbrood en/of rijst. Voeg desgewenst wat komijnpoeder, kaneel en kurkuma aan de rijst toe na het koken. P.S. Verdubbel het recept als je meer dan 4 personen hebt. Voeg alle suiker op het laatst toe. Dit recept komt uit het boek 'Smaak van India'.
eet smakelijk