- 6 takjes Koriander (takje)
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Rundvleescurry madras uit de slowcooker op tafel.
- Snijd 1 kg runderlappen in dobbelstenen en doe ze samen met 4 laurierblaadjes, 600 ml kokosmelk, kokoscreme, 1 kaneelstokje, 1 bakje rode currypasta en 4 el donkerbruine basterdsuiker in de slowcooker. Roer alles goed door elkaar.
- Laat het gerecht 10-12 uur sudderen in de slowcooker. (Of zet de slowcooker op de high stand.)
- Doe alles over in een pan en laat het wat inkoken. Bind de saus eventueel aan met 2 volle eetlepels maïzena gemengd met wat water.
- Verwijder de laurierbladen en kaneelstokje. Roer 2 el bruine basterdsuiker, 200 ml kokosmelk, 4 el limoensap en 6 el vissaus door de saus.
- Voeg de fijngehakte/geknipte koriander toe en warm alles nog 5 minuutjes door.
- Serveer de rundvleescurry met naanbrood en/of rijst. Voeg desgewenst wat komijnpoeder, kaneel en kurkuma aan de rijst toe na het koken. P.S. Verdubbel het recept als je meer dan 4 personen hebt. Voeg alle suiker op het laatst toe. Dit recept komt uit het boek 'Smaak van India'.