Appeltaartje van maisbloem glutenvrij melkvrij

Appeltaartje van maisbloem glutenvrij melkvrij

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijk glutenvrij en melkvrij appeltaartje van maïsbloem. Schijfjes appel, kaneel en rozijnen beleggen de bodem en worden bedekt met beslag. Bak vervolgens voor 60 minuten in de oven op 160 graden.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Maismeel voor polenta

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Appeltaartje van maisbloem glutenvrij melkvrij op tafel.

  1. Laat de rozijnen wellen in een bakje met water.
  2. Doe in de beslagkom 250 gram maïsbloem, 170 gram suiker, 5 eieren en de 100 gram zachte boter in kleine stukjes gesneden. Mix dit goed door elkaar voor een paar minuten met deeghaken. Zet het daarna weg in de koelkast om te rusten.
  3. Schil de goudreinetten. Snijd ze door vieren en maak er dunne schijfjes van. Haal de rozijnen uit het water en doe ze 1 minuut in de magnetron zodat het overtollige water verdampt. Verwarm de goudreinetten schijfjes voor 2 a 3 minuten in de magnetron zodat ze iets worden voorgegaard.
  4. Neem de springvorm en vet deze goed in. Neem een lepel en deponeer genoeg beslag in de springvorm om de bodem te bedekken. Gebruik de bolle kant van de lepel om het beslag over de bodem te verdelen. Maak af en toe de lepel nat om een mooie gladde bodem te maken. Smeer daarna met dezelfde lepel de opstaande randen in met beslag tot ongeveer 1 cm eronder.
  5. Zet het deeg terug in de koelkast en verwarm de oven voor op 160 graden.
  6. Leg de goudreinetschijfjes dakpansgewijs in de vorm. Breng op elke laag kaneel, suiker en rozijnen aan. Leg de volgende laag dakpansgewijs op de vorige laag om te voorkomen dat de taart uit elkaar valt.
  7. Smeer het restant van het beslag uit over de bovenkant van de taart.
  8. Zet de taart in de oven voor ca 60 minuten. Haal hem er daarna uit en snijd de randen los met een mesje voordat je de springvorm opent.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Kruiden Bakken Fruit Taart Appel Koekjes Zandkoekjes