Aardappelgratin met paprika en champignons

Aardappelgratin met paprika en champignons

Smulweb imageSmulweb

Aardappelgratin met paprika en champignons. Heerlijk hoofdgerecht voor de hele familie. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Laat ze uitlekken en schep ze in een ovenschaal. Roerbak paprika, champignons en uien en meng met kruiden. Giet over de aardappelen. Klop eieren, voeg crème fraiche, melk en de helft van de kaas toe. Giet dit mengsel in de ovenschotel en bak op 180 graden. Bestrooi met lente-ui en geniet.

45 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappelgratin met paprika en champignons op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Kook ze ongeveer 10 minuten (half gaar), laat ze uitlekken en verdeel ze over de bodem van een ovenschaal.
  2. Snijd de champignons, paprika en uien en roerbak ze in een wok gedurende 5 minuten. Voeg peper, zout, paprikapoeder, oregano en eventueel een beetje tabasco toe en meng alles goed door elkaar. Schep het mengsel over de aardappelen in de ovenschaal.
  3. Klop de eieren met de crème fraiche, melk en de helft van de kaas. Giet dit mengsel in de ovenschaal.
  4. Strooi de rest van de geraspte kaas over het mengsel in de ovenschaal. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak gedurende 30 tot 40 minuten.
  5. Strooi fijngesneden lente-uitjes over het gerecht net voor het opdienen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aardappelgratin Paprika Paddenstoelen Champignons