Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Een heerlijk romig soepje met courgette prei en broccoli op tafel.
- Verwarm de bouillon (kip- of groente) alvast in een pan.
- Snijd de courgette in blokjes en snijd de roosjes van de broccoli, snijd de stronk van de broccoli in kleine stukjes.
- Schil ook de aardappel en snijd ook deze in blokjes, bewaar deze even apart.
- Pel de ui en snipper deze en doe hetzelfde met de knoflook.
- Giet een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de prei, ui en knoflook even aan tot je deze goed begint te ruiken. Eerst even kruiden met peper en zout.
- Giet de bouillon in de soeppan en voeg de gesneden broccoli en courgette toe. Breng de bouillon weer aan de kook.
- Zodra de bouillon begint te koken, zet je het vuur op de laagste stand zodat deze nog net blijft pruttelen. Voeg de blokjes aardappel toe en zet er een deksel op en laat het geheel zo'n 25 minuten op het vuur staan.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een lekkere dikke maar vloeibare soep.
- Voeg 125 ml room toe en roer goed door.
- Breng op smaak met peper en zout en geniet van je romige soep met courgette, prei en broccoli.