Quiche met broccoli spekjes en ui

Quiche met broccoli spekjes en ui

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker in ons favorietenlijstje: quiche met broccoli, spekjes en ui. Heerlijk als lunch of diner met een knapperige salade erbij. Het gerecht is gemakkelijk te maken en heerlijk romig van smaak. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Quiche met broccoli spekjes en ui op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een quiche- of springvorm in met boter. Zet een koekenpan op laag vuur zodat deze warm wordt.
  2. Snijd broccoli-roosjes in stukjes en kook ze 5 minuten in zo min mogelijk water. Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Snipper de ui fijn en bak de spekjes in de pan. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is. Laat alles in de pan zitten.
  3. Breek de eieren in een kom en klop ze goed door. Voeg crème fraîche, 100ml slagroom, de helft van de geraspte kaas en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
  4. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien en bedek de bodem en randen van de vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem en zijkanten.
  5. Doe de spekjes en ui in de vorm en verdeel over de bodem. Leg daarbovenop de broccoli en de rest van de kaas. Giet het eiermengsel eroverheen. Voeg zout en extra peper toe. Klap de uitstekende randjes van het deeg naar binnen of snijd ze voorzichtig los.
  6. Bak de quiche 25 minuten op 160 graden. Verhoog daarna de temperatuur naar 220 graden en bak nog 10 minuten totdat de quiche goudbruin is. Houd het goed in de gaten.
  7. Laat de quiche even afkoelen en serveer direct. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Groente Vlees Broccoli Ui