Fondue savoyarde

Fondue savoyarde

Smulweb imageSmulweb

Fondue savoyarde met gesneden brood, verschillende soorten vleeswaren uit Savoie, salade, augurken en uien. Een fluweelzachte kaassaus gemaakt van kazen, wijn, knoflook, maizena, Kirsch en nootmuskaat die langzaam smelt in de caquelon. Een onweerstaanbare traktatie voor de echte foodie!

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Fondue savoyarde op tafel.

  1. Snijd het brood in dikke sneden en daarna in brokken. Laat het een beetje op voorhand uitharden.
  2. Verwijder de korst van de kazen en snijd ze in reepjes of rasp ze grof.
  3. Wrijf lang met het in twee gesneden teentje knoflook over de fondue. Voeg de maizena toe en verdun voorzichtig met een beetje wijn.
  4. Giet de rest van de wijn erbij en breng aan de kook. Voeg beetje bij beetje de verschillende kazen toe. Blijf roeren totdat je een gladde substantie krijgt.
  5. Voeg, indien gewenst, de Kirsch en nootmuskaat toe.
  6. Zet de caquelon op de verwarmer en eet de kaas met de stukjes brood.
  7. Serveer met verschillende soorten vleeswaren uit Savoie (ham, worst met bosbessen en Reblochon), salade, augurken, uien enz.
eet smakelijk