- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Chinese wokmie met kip bimi en paprika (chao mian of chinese bami) op tafel.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de tai ming wokmie volgens de aanwijzingen op de verpakking, ongeveer 14 minuten. Als u andere mie gebruikt kan de tijd afwijken. Giet daarna af in een vergiet.
- Snijd de kippendij in wokreepjes, kneus de knoflook en snijd het fijn. Marineer de kipreepjes vervolgens in 2 EL lichte sojasaus, de knoflook, de gemberwortel en de suiker.
- Snijd de paprika in reepjes en de bimi in kleinere stukjes.
- Zet een wok op hoog vuur en voeg 1 EL arachideolie toe. Wok de bimi en paprika ongeveer een minuut in de wok. Leg de groente apart op een bord.
- Voeg nog 1 EL olie toe en wok de kip samen met de marinade totdat de kip gaar is voeg daarna de groente weer toe. Wok nog een minuutje mee.
- Voeg nu de mie toe in de wok en schep alles door elkaar. Zet eventueel het vuur wat lager als de noedels aan de wok kleven.
- Voeg naar smaak nog 1 EL sojasaus toe en schep alles goed door elkaar.
- Serveer het op twee borden. Eet smakelijk.