Chinese wokmie met kip bimi en paprika (chao mian of chinese bami)

Chinese wokmie met kip bimi en paprika (chao mian of chinese bami)

Smulweb imageSmulweb

Proef de Aziatische smaken in deze Chinese wokmie met kip, bimi en paprika. Marineer de kipreepjes in lichte sojasaus, knoflook, gemberwortel en suiker, wokken maar! Serveer met Udon of Chinese mie en geniet van dit smaakvolle gerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Chinese wokmie met kip bimi en paprika (chao mian of chinese bami) op tafel.

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de tai ming wokmie volgens de aanwijzingen op de verpakking, ongeveer 14 minuten. Als u andere mie gebruikt kan de tijd afwijken. Giet daarna af in een vergiet.
  2. Snijd de kippendij in wokreepjes, kneus de knoflook en snijd het fijn. Marineer de kipreepjes vervolgens in 2 EL lichte sojasaus, de knoflook, de gemberwortel en de suiker.
  3. Snijd de paprika in reepjes en de bimi in kleinere stukjes.
  4. Zet een wok op hoog vuur en voeg 1 EL arachideolie toe. Wok de bimi en paprika ongeveer een minuut in de wok. Leg de groente apart op een bord.
  5. Voeg nog 1 EL olie toe en wok de kip samen met de marinade totdat de kip gaar is voeg daarna de groente weer toe. Wok nog een minuutje mee.
  6. Voeg nu de mie toe in de wok en schep alles door elkaar. Zet eventueel het vuur wat lager als de noedels aan de wok kleven.
  7. Voeg naar smaak nog 1 EL sojasaus toe en schep alles goed door elkaar.
  8. Serveer het op twee borden. Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Chinese bami