Surinaamse zoete macaroni taart

Surinaamse zoete macaroni taart

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Surinaamse macaroni taart met eieren, rozijnen, amandelen en rum. De macaroni wordt gaar gekookt in melk met citroenschil waardoor er een smeuïge massa ontstaat. Na 45 minuten tot een uur in de oven op 160°C is de taart lichtbruin en smeuïg van binnen. Snijd de taartstukken vanuit het bakblik.

120 min bereiden

dessert

7 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Surinaamse zoete macaroni taart op tafel.

  1. Kook de macaroni samen met de melk, citroenschil en zout langzaam gaar en zacht. Blijf af en toe roeren, totdat er een smeuige massa ontstaat.
  2. Haal de pan van het vuur, voeg de boter toe en roer alles goed door. Laat de macaroni afkoelen.
  3. Kluts de vanille, eieren en suiker heel dik. Meng dit met de afgekoelde macaroni.
  4. Voeg rozijnen, amandelen en rum toe en meng alles goed door elkaar. Giet het mengsel in een beboterde (glazen) ovenschaal naar keuze.
  5. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende ongeveer 45 minuten tot 1 uur, tot de taart lichtbruin is. De taart moet een beetje geel en smeuïg blijven. Snijd de taartstukken vanuit het bakblik.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Bakken Taart