Romige broccoli gratin

Romige broccoli gratin

Smulweb imageSmulweb

Krijg met het licht pikante, knapperige van de gefrituurde uitjes en het romige van de kaas deze gegratineerde broccolicombinatie gewoon dat tikje extra. Heerlijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige broccoli gratin op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Maak een roux door een flinke klont boter te laten smelten in een sauspannetje. Voeg de bloem en knoflookpoeder toe en roer door tot de bloem gaar is. Voeg melk en een snufje zout toe en mix tot de klontjes roux opgelost zijn.
  3. Bak het uitje met de zongedroogde tomaat kort aan in een koekenpan.
  4. Leg de broccoli in een ovenschaal en verdeel de bechamelsaus eroverheen.
  5. Bedek de broccoli met de helft van de aardappelschijfjes. Schep het ui en zongedroogde tomaat mengsel hieroverheen en bedek weer met aardappelschijfjes.
  6. Maak de gratin af met geraspte kaas en gefrituurde uitjes. Plaats het geheel 20 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Broccoli