- 4.5 g Sereh / Citroengras
- 550 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Gemarineerde champignons op tafel.
- Borstel of veeg de champignons schoon en snijd grote exemplaren in plakjes of kwarten.
- Pel en snipper de ui.
- Plet de jeneverbessen en peperkorrels in een vijzel.
- Breng de azijn met het water en de suiker aan de kook.
- Voeg alle kruiden, jeneverbessen, peperkorrels, mosterdzaad en het zout en uien toe en laat dit 5 minuten koken.
- Voeg de champignons toe en breng de vloeistof opnieuw aan de kook.
- Laat de champignons 2 tot 4 minuten koken.
- Doe de champignons in gesteriliseerde glazen potjes en vul de potjes met de hete vloeistof.
- Draai de potjes goed dicht en zet ze op de kop.
- Na ongeveer een kwartiertje kun je de potjes omdraaien en zijn ze vacuüm.
- Bewaar de potjes op een koele en donkere plaats, bijvoorbeeld in een kelder.