Gemarineerde champignons

Gemarineerde champignons

Smulweb imageSmulweb

Gemarineerde champignons zijn heerlijk voor bij de borrel, een salade of gewoon als tussendoortje. Een marinade van azijn, kruiden en uien maakt deze champignons extra smaakvol. Maak deze marinade gewoon zelf thuis en het hele huis ruikt er lekker door.

15 min bereiden

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 4.5 g Sereh / Citroengras
  • 550 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Gemarineerde champignons op tafel.

  1. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd grote exemplaren in plakjes of kwarten.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Plet de jeneverbessen en peperkorrels in een vijzel.
  4. Breng de azijn met het water en de suiker aan de kook.
  5. Voeg alle kruiden, jeneverbessen, peperkorrels, mosterdzaad en het zout en uien toe en laat dit 5 minuten koken.
  6. Voeg de champignons toe en breng de vloeistof opnieuw aan de kook.
  7. Laat de champignons 2 tot 4 minuten koken.
  8. Doe de champignons in gesteriliseerde glazen potjes en vul de potjes met de hete vloeistof.
  9. Draai de potjes goed dicht en zet ze op de kop.
  10. Na ongeveer een kwartiertje kun je de potjes omdraaien en zijn ze vacuüm.
  11. Bewaar de potjes op een koele en donkere plaats, bijvoorbeeld in een kelder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen Champignons