- 3 Surinaams maggiblokje
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Surinaamse bami op tafel.
- Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water en 2 Maggiblokjes. Zorg ervoor dat de bami goed uitlekt.
- Hak de knoflook en ui helemaal fijn en snijd de kippendijenfilet in stukjes. Haal de blaadjes selderij van de takjes en hak deze grof.
- Giet de spaghetti af in een vergiet en schep terug in de pan. Schenk er een halve eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel zoute en zoete ketjap over en meng dit goed door de spaghetti zodat alle sliertjes goed bedekt zijn.
- Verhit een grote wok en schenk er 1 eetlepel zonnebloemolie in. Fruit daarin de ui, trassi en knoflook gedurende 1 minuut.
- Voeg 1 Maggi blokje, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water toe en bak dit geheel nog 2 minuten. Schep daarna de stukjes kip erbij en bak op medium/hoog vuur totdat de kip aan de buitenkant een bruin laagje heeft en van binnen gaar is.
- Bak op het laatst de tomatenpuree nog 1 minuut mee.
- Zet het vuur laag en schenk er 4 eetlepels zoute en 1 eetlepel zoete ketjap bij en schep vervolgens de spaghetti erdoor. Doe dit rustig met 2 lepels en zorg ervoor dat alles goed vermengd raakt. Warm even door en proef of het goed op smaak is. Voeg indien nodig extra zoute en/of zoete ketjap toe.
- Schep tot slot de grofgehakte selderij erdoor.