Surinaamse bami

Surinaamse bami

Smulweb imageSmulweb

Vandaag staat er Surinaamse bami op het menu! Kippendijenfilet, knoflook, ui en selderij worden in de wok goudbruin gebakken. Water, kruiden en ketjap worden toegevoegd om de smaken goed tot hun recht te laten komen. Ten slotte wordt spaghetti bij de saus gedaan met als resultaat een heerlijke Surinaamse bami.

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 Surinaams maggiblokje

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Surinaamse bami op tafel.

  1. Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water en 2 Maggiblokjes. Zorg ervoor dat de bami goed uitlekt.
  2. Hak de knoflook en ui helemaal fijn en snijd de kippendijenfilet in stukjes. Haal de blaadjes selderij van de takjes en hak deze grof.
  3. Giet de spaghetti af in een vergiet en schep terug in de pan. Schenk er een halve eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel zoute en zoete ketjap over en meng dit goed door de spaghetti zodat alle sliertjes goed bedekt zijn.
  4. Verhit een grote wok en schenk er 1 eetlepel zonnebloemolie in. Fruit daarin de ui, trassi en knoflook gedurende 1 minuut.
  5. Voeg 1 Maggi blokje, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water toe en bak dit geheel nog 2 minuten. Schep daarna de stukjes kip erbij en bak op medium/hoog vuur totdat de kip aan de buitenkant een bruin laagje heeft en van binnen gaar is.
  6. Bak op het laatst de tomatenpuree nog 1 minuut mee.
  7. Zet het vuur laag en schenk er 4 eetlepels zoute en 1 eetlepel zoete ketjap bij en schep vervolgens de spaghetti erdoor. Doe dit rustig met 2 lepels en zorg ervoor dat alles goed vermengd raakt. Warm even door en proef of het goed op smaak is. Voeg indien nodig extra zoute en/of zoete ketjap toe.
  8. Schep tot slot de grofgehakte selderij erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami Surinaamse bami