Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gehaktballen met selder-tomatensaus op tafel.
- Was de selder en snijd hem in boogjes. Verhit enkele eetlepels olie in de pan en fruit er de ui in op middelhoog vuur, zonder te laten kleuren.
- Voeg er dan de selder aan toe en roer goed om en laat wat stoven. Giet er de gehakte tomaten bij samen met de tomatenpuree. Roer goed om met het maggiblokje en de suiker. Laat de saus nu zachtjes garen onder deksel.
- Verhit de oven voor op 180°C. Snijd van het brood de korsten af en laat die weken in een weinig melk. Snijd de sjalot in grove stukken en doe die samen met de peterselie in de hakmolen en hak fijn. Knijp het brood uit en doe dit ook in de molen en maal goed doorheen.
- Voeg die massa nu bij het gehakt samen met het ei en de gehaktkruiden en meng goed doorheen. Maak nu balletjes ter grootte van een mandarijntje en leg die op een ingevette bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.
- Wanneer de balletjes gaar zijn roer ze onder de saus en laat die ook nog een 10-tal minuten mee stoven. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.