Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Broccolisalade met knoflook en cashewnoten op tafel.
- Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes.
- Breng in een pan water met zout aan de kook. Voeg na ca. 2 minuten de plakjes steel toe en na nog eens 2 minuten ook de broccoliroosjes toe. Laat ca. 4 minuten koken.
- Giet de broccoli af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en afkoelen.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de knoflookplakjes ca. 1 minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Klop de rest van de olie met balsamicoazijn tot dressing. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
- Schep de dressing door de broccoli en bestrooi met knoflookplakjes en cashewnoten.