Broccolisalade met knoflook en cashewnoten

Broccolisalade met knoflook en cashewnoten

Smulweb imageSmulweb

Deze broccolisalade met knoflook en cashewnoten is een heerlijk recept. Perfect om op een zomerse dag op tafel te zetten. De gesneden plakjes broccoli worden samen met knoflook 1 minuut gefruit. Schep de dressing door de broccoli en bestrooi met knoflookplakjes en cashewnoten. Een aanrader!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Broccolisalade met knoflook en cashewnoten op tafel.

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes.
  2. Breng in een pan water met zout aan de kook. Voeg na ca. 2 minuten de plakjes steel toe en na nog eens 2 minuten ook de broccoliroosjes toe. Laat ca. 4 minuten koken.
  3. Giet de broccoli af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en afkoelen.
  4. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de knoflookplakjes ca. 1 minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Klop de rest van de olie met balsamicoazijn tot dressing. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
  6. Schep de dressing door de broccoli en bestrooi met knoflookplakjes en cashewnoten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Kruiden Broccolisalade