Romige bananentaart

Romige bananentaart

Smulweb imageSmulweb

Deze romige bananentaart is een perfect dessert voor een gezellige avond thuis. De taart heeft een knapperige taartbodem en is gevuld met zachte stukjes banaan en een romige puddinglaag. Dit recept is makkelijk te maken en ontzettend smaakvol.

25 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Romige bananentaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix in een kom de bloem met een snuf zout. Voeg de boter toe en prak het goed met een vork tot er kruimels ontstaan. Voeg 4 eetlepels water toe en kneed alles goed door elkaar tot een glad deeg. Rol het deeg uit, plaats het in een taartvorm en druk het lichtjes aan.
  2. Bak de taartbodem 10-15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen. Snijd 2 bananen in plakjes en verdeel ze over de taartbodem. Mix 400 ml melk en kloppudding in een kom en mix de klopfix met 80 ml slagroom in een andere kom stijf. Voeg 2/3 van de slagroom toe aan de pudding en meng goed. Verdeel het mengsel over de taartbodem en plaats de taart ongeveer een uur in de koelkast.
  3. Verdeel de overgebleven slagroom over de taart en maak af met de overige plakjes banaan. Geniet van je romige bananentaart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Bananentaart