Zacht romige knolselderijsoep met lenteui balletjes en vleugje mosterd

Zacht romige knolselderijsoep met lenteui balletjes en vleugje mosterd

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijk zachte en romige knolselderijsoep met zelfgemaakte lenteui balletjes en een vleugje mosterd. Perfect als voorgerecht voor een diner of als lichte lunch met brood.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Zacht romige knolselderijsoep met lenteui balletjes en vleugje mosterd op tafel.

  1. Verhit de boter of olie in de pan.
  2. Bak hierin de uisnippers glazig.
  3. Voeg de blokjes knolselderij en aardappel toe en bak 3 minuten mee.
  4. Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook.
  5. Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken tot de groenten en aardappel gaar zijn.
  6. Pureer de soep met de staafmixer.
  7. Voeg room toe aan de soep en maak de soep op smaak met mosterd, peper, zout, nootmuskaat en Worcestersaus.
  8. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat en vorm hiervan kleine balletjes.
  9. Laat de balletjes gaar worden in de soep.
  10. Voeg vlak voor het opdienen de ringetjes lenteui toe aan de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Knolselderij soep