- 600 g Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Zacht romige knolselderijsoep met lenteui balletjes en vleugje mosterd op tafel.
- Verhit de boter of olie in de pan.
- Bak hierin de uisnippers glazig.
- Voeg de blokjes knolselderij en aardappel toe en bak 3 minuten mee.
- Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook.
- Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken tot de groenten en aardappel gaar zijn.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Voeg room toe aan de soep en maak de soep op smaak met mosterd, peper, zout, nootmuskaat en Worcestersaus.
- Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat en vorm hiervan kleine balletjes.
- Laat de balletjes gaar worden in de soep.
- Voeg vlak voor het opdienen de ringetjes lenteui toe aan de soep.