Feestelijke tiramisu appeltaart topper op je feestje

Feestelijke tiramisu appeltaart topper op je feestje

Smulweb imageSmulweb

Schil de appels, snijd ze in stukjes en kook in appel sap gedurende 4 minuten. Giet af en bewaar het sap. Mix de roomkaas en kwark en besprenkel de bodem van de springvorm met appel sap en amaretto. Breng het sap aan de kook en voeg puddingpoeder toe. Meng met appel stukjes en verdeel over de bodem. Herhaal met de tweede laag en decoreer met amarettini en appelplakjes.

45 min bereiden

ontbijt

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 ml Appelsap
  • 75 g Amaretti

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Feestelijke tiramisu appeltaart topper op je feestje op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte of 175 graden hetelucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de rand van de vorm niet in.
  2. Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met een mespunt zout. Voeg beetje bij beetje 75 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Klop de eidooiers door het stijfgeklopte eiwit.
  3. Zeef het bakmeel en de maïzena en spatel dit voorzichtig door het ei. Verdeel het deeg over de bakvorm en bak in het midden van de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin.
  4. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Breng de appels aan de kook met 300 ml appelsap en kook plm. 4 minuten. Laat de appels uitlekken in een zeef en vang het sap op.
  5. Roer ondertussen het puddingpoeder met 5 eetlepels appelsap en 50 gram suiker door elkaar. Breng het opgevangen sap aan de kook, voeg het puddingpoedermengsel toe en laat plm. 1 minuut zachtjes koken. Meng de appelstukjes erdoor en laat afkoelen.
  6. Mix de kwark en roomkaas met 2 zakjes vanillesuiker en 125 gram suiker door elkaar.
  7. Verkruimel de amarettini in een diepvrieszakje met behulp van een deegrol. Snijd de taartbodem 1x doormidden. Besprenkel beide bodems met 5 eetlepels appelsap en 5 eetlepels amaretto.
  8. Verdeel 1 cm van de kwark/roommengsel over de onderste bodem. Verdeel hierop de appelcompôte en strijk glad. Verdeel 2/3 van de rest van de kwark/roommassa over de appelcompôte. Leg de bovenste deeglaag erop en bestrijk de taart met de resterende kwark/roommassa.
  9. Schil en snijd de overgebleven appel in plakjes en besprenkel met citroensap. Versier de taart met de stukjes amarettini en de appelschijfjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Bakken Tiramisu Taart Appeltaart