Pretzels

Pretzels

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk zachte pretzels (krakelingen) uit eigen oven. Maak het deeg, vorm ze, eventjes rijzen en dompel de krakelingen in water met zout. Als laatst karwijzaad erop strooien en de oven doet de rest. In ca. 15 minuten heerlijk bruin en gaar!

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pretzels op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Doe in een kom broodmix, boter en 2 tl zout. Roer er 3 dl handwarm water door tot het deeg mengt. Kneed het deeg ca. 5 minuten tot het soepel en elastisch is.
  3. Bekleed een blad met plastic folie. Verdeel het deeg in 16 stukken. Rol elk stuk op het aanrecht tot een reep van ca. 1,5 cm en vorm het tot een krakeling. Leg de krakelingen op het blad en dek het af met folie. Laat het ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats.
  4. Roer in een kom 2 dl water met 1 el zout door elkaar. Doop de krakelingen een voor een enkele tellen in het zoutwater en leg ze op een bakplaat. Strooi karwijzaad erover.
  5. Bak de krakelingen in het midden van de oven in ca. 15 minuten mooi bruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodjes Pretzel