Kalkoenstoofvlees

Kalkoenstoofvlees

Smulweb imageSmulweb

Het ideale comfortfood: Kalkoenstoofvlees met sjalotten, knoflook, tomatenpuree, champignons en witte wijn. Laat het geheel zachtjes sudderen en serveer met aardappelpuree. Heerlijk!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 900 g Kalkoenkarbonade
  • 30 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kalkoenstoofvlees op tafel.

  1. Bak de kalkoenkarbonades aan in wat vetstof. Kruid met peper en zout.
  2. Voeg de versnipperde sjalotten, knoflook en tomatenpuree toe. Laat enkele minuten koken.
  3. Bestrooi daarna met bloem om een roux te maken.
  4. Aanlengen met witte wijn en de bouillon.
  5. Aan de kook brengen en ongeveer 75 minuten laten sudderen. Af en toe omroeren om aanbakken te voorkomen.
  6. Voeg de in schijfjes gesneden champignons toe en laat nog 15 minuten stoven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje