- 1000 g Zandtaardbodempjes
- 150 g Geraspte cheddar
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Empanada op tafel.
- Verhit olie in een pan met een dikke bodem en roerbak hierin ui, knoflook en pepers gedurende 2 minuten op matig vuur.
- Voeg gehakt toe en bak in 4 minuten op hoog vuur rul en bruin.
- Voeg passata, kruidenmix en komijn toe, breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat het mengsel afkoelen.
- Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd er met een uitsteekvorm of schotel 20 rondjes van 12 cm uit.
- Verdeel de vulling over de rondjes en schep overal wat zure room en kaas op. Vouw de deegrondjes dubbel en druk de randen vast met een vork.
- Verhit olie in de pan met dikke bodem tot deze vrij heet is. Bak steeds 4 empanada's tegelijk in ca. 2 minuten goudbruin en knapperig. Neem ze voorzichtig uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm in een matig warme oven.
- Verwijder de zaadjes van de pepers om ze wat minder scherp te maken.