Empanada

Empanada

Smulweb imageSmulweb

Zet je schrap voor een bijzonder smaakvolle bite! Deze empanada's brengen je naar hogere sferen! Heerlijk gevuld met een kruidige gehaktmix met ui, knoflook, en pepers. Met zure room en kaas is het geheel omgetoverd in een verrukkelijk hapje. Bak ze goudbruin en en serveer ze heet!

45 min bereiden

borrel

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Zandtaardbodempjes
  • 150 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Empanada op tafel.

  1. Verhit olie in een pan met een dikke bodem en roerbak hierin ui, knoflook en pepers gedurende 2 minuten op matig vuur.
  2. Voeg gehakt toe en bak in 4 minuten op hoog vuur rul en bruin.
  3. Voeg passata, kruidenmix en komijn toe, breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat het mengsel afkoelen.
  4. Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd er met een uitsteekvorm of schotel 20 rondjes van 12 cm uit.
  5. Verdeel de vulling over de rondjes en schep overal wat zure room en kaas op. Vouw de deegrondjes dubbel en druk de randen vast met een vork.
  6. Verhit olie in de pan met dikke bodem tot deze vrij heet is. Bak steeds 4 empanada's tegelijk in ca. 2 minuten goudbruin en knapperig. Neem ze voorzichtig uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm in een matig warme oven.
  7. Verwijder de zaadjes van de pepers om ze wat minder scherp te maken.
eet smakelijk